Kerhoesittely

Kerho

Satakunnan Laskuvarjourheilijat ry (Skydive Pori) on Porin lentokentällä toimiva laskuvarjokerho jonka tarkoituksena on mahdollistaa laskuvarjourheilun harrastaminen ja siihen liittyvä koulutus Satakunnan alueella. Kerho on rekisteröity 2.4.1969 ja se on Suomen kolmanneksi vanhin laskuvarjokerho.

Kaudella 2018 kerhomme oli 2530 hypyllä hyppymäärältään Suomen kolmanneksi suurin kerho ja ainoastaan yhdellä koneella toimineista kerhoista eniten hypännyt. 50-vuotisjuhlavuoden 2019 tavoite on 3000 hyppyä!

Lentokone

Kaudella 2017 huhti-/toukokuussa kerhollemme saapui uusi lentokoneemme OH-SUN; vastaavanlainen Cessna-182 kuin aiempi lentokoneemme OH-CAD mutta uudempaa Q-mallia. Koneeseen asennettiin tuliterä Continentalin 300-hevosvoimainen IO-550D moottori joka kiidättää 4-5 hyppääjää vajaassa 20 minuutissa 4000 metriin.

Koulutus

Koulutamme vuosittain 30-50 uutta laskuvarjohyppääjää kauden aikana järjestettävillä laskuvarjohypyn alkeiskursseilla. Lisäksi tandemhyppymestariemme kyydissä on vuosittain n. 70-80 tandemhyppääjää.

Järjestämme myös tarvittassa näytöshyppyjä erilaisiin ulkoilmatapahtumiin; ota yhteyttä kerhon johtokuntaan (johto@skydivepori.net) ja kerro toiveesi.

DZ Pori North

Porin lentoasema sijaitsee aivan kaupungin kyljessä. Valkoinen kerhorakennus näkyy kentän laidalla raviradan vieressä.

Uusi moottori ja lentokone