Tandemhyppy

Kuka voi hypätä tandemhypyn?

  • Hyppääjän painoraja 100 kg!
  • Tandemhypyn alaikäraja on 15 vuotta, yläikärajaa ei ole.
  • Alle 18-vuotiaat voivat hypätä huoltajan allekirjoittamalla suostumuksella.
  • 65 vuotta täyttäneiltä vaaditaan aina lääkärintodistus. Tarkemmat tiedot terveydentilavaatimuksista löydät täältä:

Miten tandemhyppy käytännössä tapahtuu?

Tandemhypyllä hyppymestari ja oppilas hyppäävät siten, että oppilaan valjaat on kiinnitetty hyppymestarin valjaisiin ja oppilas matkustaa hyppymestarin alapuolella. Hyppymestari huolehtii hypyn turvallisesta kulusta, joten sinun ei tarvitse kuin nauttia vapaapudotuksesta.

Koulutus ennen hyppyä kestää noin puoli tuntia ja sen aikana käydään läpi hypyn eri vaiheet. Tämän jälkeen noustaan lentokoneella hyppykorkeuteen, jopa 4000 metriin. Sieltä vapaapudotus kestää noin 40 sekuntia, jonka jälkeen hyppymestari avaa varjon 1500 metrin korkeudessa. Varjon varassa lennetään maahan noin 5 minuuttia.

Kokonaisuudessaan tandemhyppytapahtumaan on syytä varata aikaa vähintään kaksi tuntia.

Minkälainen säätila estää hyppäämisen?

Hypyn esteenä yleisimmin on joko liian pilvinen tai tuulinen keli. Matalalla olevat pilvet estävät näkyvyyden ja tandemhyppäämisen tuuliraja (puuskat) on 11 m/s. Vallitseva säätila on eniten hypyn toteutumiseen vaikuttava tekijä; keli voi muuttua hyppypaikalla nopeasti eikä sääennustekaan aina kerro sitä onko keli seuraavana päivänä hypättävä vai ei. Tästä syystä emme voi taata että hyppäämään pääsee juuri tiettynä päivänä tai kellonaikana.

Paljonko tandemhyppy maksaa?

Tandemhypyn hinta on 429€ sisältäen koulutuksen, hypyn ja videokuvauksen

Tandemhyppääjät saavat alennuksen alkeiskurssista! Hinta 380€ (norm. 450€)! Tarjous on voimassa vuoden tandemhypyn päivämäärästä eteenpäin.

Mitä varusteita tarvitsen?

Et tarvitse mitään erityisiä varusteita mutta rento vaatetus jonka päälle voi pukea haalarin (verkkarit, t-paita tai viileämmällä kelillä pitkähihainen) tekee kokemuksesta mukavamman. Kenkien on syytä olla sellaiset että ne pysyvät jalassa. Kaikki muut varusteet saat hyppykerholta.

Kysyttävää?

Tandemhyppymestarit

vlcsnap-2021-04-26-23h36m43s244
Antti

Moroo. Mää oon Kauppisen Ana. Hyppäämisen aloitin vuonna 2004. Hyppymestarina toiminut vuodesta 2008 ja tandemhyppymestariksi ryhdyin vuonna 2017. Oppilaiden ”pudottelusta” olen aina tykännyt. Kouluttaessa pääsee näkemään ja kokemaan toisten innon, jännityksen, onnistumisen ja kaikki muutkin tunneskaalat niin läheltä.

Tällä hetkellä suurin into silti löytyy tandemhyppäämisestä. Tandemoppilaan kanssa pääsee kokemaan toisen fiilikset vieläkin lähempää. Tandemhypyillä parasta ovat hetket, kun toinen voittaa pelkonsa ja hyppää, sekä aika juuri varjon avautumisen jälkeen. Ja tietenkin vapaapudotus! Sitä ei voita mikään. Siitä nautin joka ikinen kerta. Oli vapaapudotusasento sitten vatsallaan tandemin kanssa tai head uppia sittiksessä freehypyllä.

Hyppyjä minulle on kertynyt reilut 1500, enkä vieläkään ole oppinut lentämään. Treeni jatkukoon.

MikaR
Mika

Moi, olen Mika Rantanen ja toimin kerholla hyppymestarina, tandemhyppymestarina ja kalustopäälikkönä. Kouluttajana olen toiminut vuodesta 2021. Ajauduin lajin pariin 2017, kun näin kaverin hypyn somessa ja tuumin, että haluan myös koittaa, ja tässä sitä ollaan 1000 hyppyä myöhemmin.

Lajissa parasta on hyppäämisen lisäksi porukan yhteishenki. Hyppymestarina on hienoa nähdä oppilaiden onnistumiset. Erityisesti tandemhyppymestarina näkee oppilaiden jännityksen ja unohtumattoman kokemuksen, jonka he hypystä saavat.

Kerhon kalustopäälikkönä pidän huolta hyppykalustosta. Kalusto huolletaan säännöllisesti ja tarkastetaan päivittäin, joten ne ovat aina turvalliset käyttää.

Kerhon tandemmesut keväisellä kertaushypyllä